Wij vervaardigen sieraden met de nieuwste technieken

Art Cad specialiseert zich in het vervaardigen van sieraden met de nieuwste technieken.

De basis van het bedrijf is het CAD-tekenen. Juwelen maken is een kunst en vandaar dat we voor de naam “Art Cad” hebben gekozen. Voor ons symboliseert het de fusie tussen moderne techniek en sieraden.

Maar toch is het geen totale nieuwkomer. Grote bedrijven maken al jaren gebruik van CAD-CAM applicaties. Het werd in alle markten waar mogelijk al toegepast.

Inmiddels is de technologie zo ver dat het nu mogelijk is om wasmodellen te maken die tot op een honderdste of duizendste van een millimeter nauwkeurig zijn. Of dat nu met een frees machine (CNC) of met een 3D Printer gaat, het kan allebei. Elk van de twee heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen, dus maken wij gebruik van beiden om het beste van beide werelden in huis te hebben.

Drie generaties vakmensen

Art Cad is een familiebedrijf.

Wij zijn al bijna 70 jaar in de juwelenbranche werkzaam.

1e generatie

Edward Baronyan was de grondlegger. Op jonge leeftijd werd hij al opgeleid tot handgraveur voor zilver en goud en hij was vooral bekwaam in decoratietechnieken. Met zijn affiniteit voor sieraden leerde hij later ook het diamantzetten en goudsmeden.

In de jaren ‘70 opende hij op ‘De hof’ in Amersfoort zijn eigen juwelierszaak met een atelier waar goudsmeden en diamantzetters werkzaam waren.

2e generatie

De zoon van Edward, Berç Baronyan ging op 17 jarige leeftijd het bedrijf in en leerde daar het goudsmeden en diamantzetten. Berç heeft nu inmiddels ruim 40 jaar ervaring in de juwelen branche als ondernemer.
Altijd al geïnteresseerd in de technische kant van het vak, zag Berç dat er met de techniek van vandaag ruimte was voor innovatie. Hij besloot, zonder behoorlijke kennis van computers, om met CAD te leren werken.

3e generatie

Berç heeft twee zoons die allebei het vak zijn ingegaan. De oudste zoon Aram Baronyan, werd een microscopisch diamantzetter en is daarmee zijn eigen onderneming begonnen.

De jongste zoon Arek Baronyan, heeft een sterke affiniteit voor computers en technologie. Hij ging in zijn vader’s ambitie mee om CAD te leren. Berç met zijn ervaring in de juwelenbranche en Arek met zijn verstand van computers vormen zo samen de kern van Art Cad.

Wij worden gedreven door vernieuwing

Ons enthousiasme over de ontwikkelingen in de technologie zorgt ervoor dat we altijd op zoek zijn om de vervaardiging van sieraden te innoveren.

Deze manier van denken is de drijfveer achter Art Cad.

Heeft u interesse in onze diensten? Vraag nu een offerte aan!

Contact

Vragen of wilt u een offerte? Stuur ons een e-mail en wij nemen snel contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
0