Veel gestelde vragen

Om het antwoord te vinden selecteert u hieronder een vraag:

Kan ik zelf een 3D ontwerp aanleveren?

Ja dat kan, de enige voorwaarde is dat het wel een stl-type (.STL) bestand moet zijn. Zolang het een STL bestand is kunnen wij er een wasmodel van maken.

Wanneer je het ontwerp wilt opslaan op de computer zou je de mogelijkheid moeten hebben om het bestandstype te kiezen.

Omdat wij dan alleen het CAM proces voor onze rekening nemen factureren we alleen het wasmodel en eventueel het gieten naar u toe.

Van welk materiaal worden de wasmodellen gemaakt?

Onze 3D printer gebruikt een wassoort met polymeer dat door de fabrikant (Envisiontec) EC500 M is benoemd. Dit materiaal is geschikt om te gieten.

Voor display materiaal gebruiken we ook de HTM140 M. Dit materiaal is niet geschikt om te gieten, maar er kunnen wel matrijzen mee gemaakt worden en zijn beter geschikt voor de presentatie vanwege de duurzame karakteristiek van het materiaal.

Onze CNC machine gebruikt de Matt vijlwas. Deze was is al jaren de norm voor gietbare wassoorten.

 

Met welk programma maken jullie de 3D ontwerpen?

Wij maken gebruik van Rhino, Rhinogold en ArtCAM om onze 3D ontwerpen te maken. Het zijn CAD programma’s die andere manieren van werken hebben en dit geeft ons de luxe om per opdracht de meest geschikte software te kiezen.

Kan ik een schets aanleveren?

Ja, absoluut.

Een schets maakt het voor ons makkelijker om een idee van het ontwerp te krijgen dan uitleg via tekst. Een foto is voor ons het duidelijkst, maar dit is natuurlijk geen optie als je iets unieks wilt laten maken. Hoewel het soms wel handig kan zijn voor inspiratie als u een variatie op een bestaand sieraad wilt laten maken.

In alle andere gevallen volstaat een simpele schets met de afmetingen erbij.

 

Hoe lang zijn jullie levertijden?

Voor het maken van een 3D ontwerp gaan wij uit van 1 tot 3 werkdagen. Wanneer het 3D ontwerp is gemaakt wordt er gelijk een render foto ervan gemaakt die naar de opdrachtgever wordt gestuurd.

Wanneer de opdracht akkoord is maken wij een wasmodel van het 3D ontwerp die in edelmetaal gegoten kan worden en daarna afgewerkt. Hiervoor gaan wij uit van 5 tot 10 werkdagen.

Contact

Vragen of wilt u een offerte? Stuur ons een e-mail en wij nemen snel contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
0