Onze 3-stappen aanpak

Het begint met een ontwerp dat digitaal gemaakt wordt met CAD software. Met het ontwerp kan er met speciale machines een 3D model gemaakt worden van was. En tot slot kan het wasmodel in het gewenste edelmetaal gegoten worden.

  • Design

    Eerst wordt er besproken hoe het ontwerp gemaakt moet worden. Wanneer de bedoeling duidelijk is maken wij een 3D ontwerp en sturen wij een foto render van het ontwerp naar de opdrachtgever, zodat deze met zijn klant kan bekijken of alles naar wens is en of er nog aanpassingen gemaakt moeten worden.

  • 3D model

    Als het 3D ontwerp klaar is maken wij een wasmodel met behulp van computer gestuurde machines die tot op een duizendste accuraat het digitale ontwerp volgen. Hiervoor maken wij gebruik van beide een 4-assige CNC frees machine en een stereolithografische 3D printer.

  • Gieten

    Om er een werkelijk sieraad van te maken moet het wasmodel gegoten worden in een edelmetaal. Eerst wordt het wasmodel in gips gezet en dan wordt het wasmodel volledig eruit gebrand. In het gips ontstaat dan een leeg silhouet waar gesmolten edelmetaal in gegoten wordt. Het edelmetaal neemt daardoor exact de vorm van het wasmodel over.

ONS ATELIER

Ook perfect digitaal gemaakte 3D wasmodellen? Vraag nu een offerte aan!

Contact

Vragen of wilt u een offerte? Stuur ons een e-mail en wij nemen snel contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
0